Svijet

Израел ослобађа 20 Палестинки за једног свог војника

ГАЗА - Израел ће ослободити 20 Палестинки у замјену за информацију о стању израелског војника којег је Хамас заробио у Гази, саопштили су извори из египатске службе безбједности, Хамаса и израелске Владе.


Египатски и њемачки медијатори наставиће рад на постизању споразума о размјени израелског војника Гилада Шалита за неколико стотина затвореника чије ослобађање тражи исламистички покрет Хамас, рекао је египатски извор.

Израел ће, у међувремену, добити доказ да је Шалит жив и детаље о његовом стању.

Извор близак преговорима рекао је да очекује да ће затворене Палестинке и инфромација о Шалиту бити размијењени за два дана. Израел је саопштио да ће објавити листу жена које ће бити пуштене, како би израелски грађани имали прилику да уложе жалбу.

Израел ће у замјену добити Шалитов видео снимак од једног минута, рекао је извор из једне милитантне групе из Газе.

Канцеларија израелског премијера Бењамина Нетањахуа потврдила је да је Израел одлучио да ослободи жене и назвао овај потез "гестом изградње повјерења" уочи кључне фазе преговора о Шалитовом ослобађању.

Шалита су 2006. године заробили припадници Хамаса и осталих милитантних група који су упали у израелску граничну базу. Међународни комитет Црвеног крста није имао прилику да посјети заробљеног војника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog