Republika Srpska

Хан Пијесак добио 181.821 КМ oд владе за инфраструктурне пројекте

ХАН ПИЈЕСАК - Општини Хан Пијесак одобрена су три инфраструктурна пројекта у вриједности 181.821 КМ, од чега су 20 одсто или 36.364 КМ средства општинe, а преостала Министарства за пољопривреду, шумарство и водопривреду Републике Српске, рекла је данас начелник општинског Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Гордана Терзић.


Терзићева је истакла да је ријеч о пројектима асфалтирања улица у Новом насељу, санација водоводне мреже у Пјеновцу и изградња и обнова мостова у селима Равањско и Поджепље код Хан Пијеска.

Ови пројекти ће бити реализовани путем јединица за координацију пољопривредних пројеката Министарстава.

Она је истакла да ће радове у Новом насељу изводити фирма "Пут" из Источног Сарајева по цијени 105.791 КМ без ПДВ, те да ће бити асфалтиране три дионице, једна од 180 метара и двије дионице по 200 метара.

Водоводну мрежу у Пјеновцу санираће фирма "Технометал" из Власенице по цијени 11.901 КМ, а пројекат изградње и обнове мостова радиће фирма "Пут" са цијеном 64.128 КМ.

Општина ће обављати надзор над провођењем ових пројеката, додала је Терзићева.

Она је истакла да су у току припремни радови на асфалтирању пјешачке стазе од "Аутотранспорта" до Градског гробља, у дужини 750 метара и ширине 1,60 метара.

Средства су обезбијеђена из Развојног програма у висини 135.000 КМ, а 1.000 КМ ће обезбиједити општина, а радове изводи предузеће "Зворник путеви" из Зворника, додала је она.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog