Republika Srpska

ИРБ разговарала о сарадњи са ИФЦ

БАЊА ЛУКА - Сарадња Међународне финансијске корпорације (ИФЦ) и Инвестиционе развојне банке (ИРБ) Републике Српске, могућа је у области финансирања предузећа путем зајмова и власничких улагања и давања зајмова локалним заједницама, истакнуто је током данашњег састанка представника ове двије финансијске институције.


У саопштењу ИРБ РС наводи се да је током разговора изражена обострана спремност да се анализирају могућности проналажења модела заједничког финансирања развојних пројеката у РС.

Током састанка, представници ИРБ-а упознали су колеге из ИФЦ о активностима банке са посебним акцентом на начин пласмана финансијских средства из Привредно-развојног програма РС који се реализује преко ИРБ.

ИФЦ је групација Свјетске банке која подстиче одрживи економски раст у земљама у развоју, улагањем у приватни сектор, мобилизацијом приватног капитала на домаћем и међународним финансијским тржиштима, те пружањем савјетодавних услуга у смислу смањења ризика предузећима и владама.

Представнике ИФЦ, на данашњем састанку предводио је главни руководилац активности у југоисточној Европи Антоан Курсел-Лабрус.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog