Republika Srpska

Плаћање пореза на непокретности почиње од 2011. године

БАЊА ЛУКА - Измјене и допуне Закона о порезу на непокретности, које је припремило Министарство финансија Републике Српске, предвиђају да плаћање пореза на непокретности почне од 1. јануара 2011. године.


Измјенама и допунама овог закона предвиђено је да рок за почетак примјене закона буде продужен за годину дана, што значи да би плаћање пореза на непокретности требало почети од 1. јануара 2011. године, саопштено је данас из овог министарства.

Истовремено, предвиђено је да рок за пријаву непокретности буде продужен до 31. марта 2010. године, а након истека овог рока неће бити додатних рокова за упис непокретности у фискални регистар.

Измјене и допуне Закона ће Влада РС разматрати на једној од наредних сједница, након чега ће бити упућен у скупштинску процедуру.

Одгађање примјене Закона настало је због потребе да се проведу све неоходне припремне радње како би се успјешно почело са опорезивањем непокретности.

Основни циљ у овом тренутку јесте успостављање фискалног регистра непокретности, односно активно провођење законских обавеза од Пореске управе РС и Министарства финансија ради успјешног провођења овог закона, наводи се у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog