Republika Srpska

Превирања у Тржници: Провјеравају се уговори закључени послије 3. септембра

БАЊА ЛУКА - Управа предузећа "Тржница" АД Бања Лука позвала је данас лица која су са овом фирмом закључила било какав пословни уговор након 3. септембра, уз потпис вршиоца дужности директора Предрага Доњка , овјерен печатом овог предузећа, да то пријаве Управи.


У саопштењу из Управе наводи се да је одлуком Скупштине акционара овог предузећа, 3. септембра престао мандат в.д. директору Доњку, као и члановима УО Гостимиру Јачимовићу, Андреју Јукићу, Недељку Вујовићу, Жељку Родићу и Младену Крупљанину.

Из Управе "Тржнице" напомињу да су сва јавна иступања наведених лица у својству чланова Управног одбора незаконита и да подлијежу санкциониању по основу Кривичног закона РС.

Управа "Тржнице" обавјештава акционаре овог предузећа, институције и јавност, поводом посљедњих дешавања којима се доводи у сумњу рад овлашћених органа и овлашћених лица у тој фирми, да је ријеч о лицима уредно уписаним у судски регистар бањолучког Основног суда.

У име Управе "Тржнице" саопштење су потписали директор Радосав Грбић и предсједник Управног одбора Момчило Кнежевић.

Након тврдњи Управног одбора "Тржнице" да је због пословних потеза довео предузеће до неликвидности, са мјеста директора смијењен је Радослав Грбић, који је на ту функцију поново враћен 2. септембра, када је одлука УО опозвана.

Протеклих дана обезбјеђење бањолучке "Тржнице" Грбићу није дозвољавало да уђе у зграду Управе, наводећи да им је такво наређење дао смијењени вршилац дужности директора.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog