Republika Srpska

Министар Мркоњић: Коридор 10 неће стати

БЕОГРАД - Министар за инфраструктуру у Влади Србије Милутин Мркоњић изјавио је данас да изградња Коридора 10 "неће стати" и да је обезбијеђено довољно новца за радове.


Он је на сједници скупштинског Одбора за саобраћај и везе прецизирао да је, осим дионице Ниш-Димитровград, и дионица Батајница-Добановци на обилазници око Београда "непосредно пред реализацијом".

"За то из претходног периода већ имамо 150 милиона евра кредита, од Европске банке за обнову и развој добили смо недавно 150 милиона евра, од Светске банке 388 милиона долара а Европскла инвестициона банка нам је одобрила 350 милиона евра. Дакле, новца за Коридор 10 има", нагласио је Мркоњић.

Он је додао да је Влада Србије одлучила да међу приоритете уврсти и изградњу ауто пута Београд-Чачак-Бољари, на граници са Црном Гором.

Црна Гора је већ почела да гради пут Бар-Бољари а ми, каже Мркоњић, желимо да изградимо тај пут.

"До јануара ћемо припремити документацију и очекујем да ћемо 1. марта расписати тендер, а за прву деоницу ћемо издвојити 100 милиона евра", напоменуо је Мркоњић.

Прва дионица би, према његовим ријечима, требало да буде од Београда до Љига, али ће се о томе још разговарати.

Директор Јавног предузећа "Путеви Србије" Зоран Дробњак обавијестио је чланове Одбора да ће, током радова на мосту Газела, за саобраћај бити отворене по двије траке у оба смјера.

"Тек за две године, кад будемо радили асфалт, биће затворена по једна цела страна моста, али ће друга бити отворена. Ја тврдим да ће саобраћај боље функционисати током радова него сад", рекао је Дробњак.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog