Republika Srpska

Нови Aјпод и Ајфон пред забраном у ЕУ?

БРИСЕЛ - Европска комисија је затражила од компаније Епл објашњење да ли су уређаји иАјПод и АјФон опасни за кориснике, послије афера са пуцањем екрана код једног броја таквих уређаја.


Захтјев Комисије, извршног органа Европске уније, могао би да доведе до забране продаје ових уређаја у Европи, пишу француски медији.

Европска комесарка задужена за заштиту потрошача Меглена Кунева, навела је у саопштењу да су инциденти с уређајем АјФон регистровани љетос у Француској, Великој Британији и Њемачкој.

Кунева је истакла и да се тренутно обављају испитивања како би се утврдио узрок инцидената, а да ће, уколико нека од земаља у којима су се десили објави да су уређаји опасни, затражити повлачење из продаје.

Епл и даље демантује да постоје грешке и истиче да је у свим досадашњим случајевима које су испитали његови стручњаци, утврђено да је инцидената дошло због спољашњег притиска на уређај, чиме се искључује могућност фабричке грешке.

Из компаније препоручују и да се њихови телефони и плејери не излажу температури већој од 35 степени Целзијуса како не би дошло до прегријавања.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog