Republika Srpska

САД: Расте број корисника бонова за храну

ВАШИНГТОН - Број Американаца који примају бонове за храну расте и у јулу је достигао је рекордних 35,85 милиона, према 35,13 милиона у јуну, саопштила је влада САД.


То значи да је у јулу, последњем мјесецу за који постоје сређени подаци, сваки осми Американац корисник бонова за храну.

Јул је био седми узастопни месец у којем се биљежи рекордан број корисника „тачкица".

Бонови омогућавају сиромашним Американцима да дођу до потребне хране. Њихово коришћење повећава се у тешким временима и подстакнуто је тренутном економском кризом.

Према подацима америчког министарства пољопривреде (УСДА), које руководи овим програмом, од почетка 2009. број корисника бонова за храну повећан је за 3,65 милиона.
Просјечна вредност бонова по кориснику износила је у јулу 133,31 долар.

Амерички статистички биро је у последњем извјештају, за 2008, саопштио да је ниво сиромаштва повећан на 13,2 одсто, у поређењу са 12,5 одсто у 2007, што је највише за 11 година.

Број становника САД који су прошле године живјели испод линије сиромаштва достигао је 39,8 милиона, што је 2,6 милиона више него у 2007.

Рецесија, која је у САД почела у децембру 2007, утицала је да су приходи у домаћинствима смањени у свим групама становништва, али највише у онима са средњим приходима и групи сиромашних Американаца, чиме је у тој земљи додатно повећан јаз између најбогатијих и најсиромашнијих.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog