Republika Srpska

Јат данас поново лети

БЕОГРАД - Српска авиокомпанија "Јат ервејз" обновиће у току дана редован авиосаобраћај, након што је постигнут договор о исплати дуга и сервисирању авиона са "Јат техником".


"Јат ервејз" је 29. септембра обуставио летове пошто је компанија за одржавање авиона "Јат техника" престала сервисирање флоте српске авиокомпаније, због дуга од 110 милиона динара /око 1,2 милиона евра/.

Власник обје компаније је Влада Србије.

"Јат техника" је добила гаранције да ће до понедјељка, 5. октобра, добити новац за плате.

Извршни директор "Јат технике" Влада Крунић потврдио је да ће штрајк бити настављен у случају да дио износа не буде исплаћен.

"Мислим да ће механичари, ако примања не буду исплаћена опет приземљити флоту. И ово је велики уступак, јер смо добили непристојну понуду", додао је Крунић.

Он је истакао да се много очекује од састанка директора "Јат технике" и "Јат ервејза" који је планиран за наредну седмицу у Министарству за инфраструктуру Србије, а на којем би требао бити ријешен проблем исплате.

Из "Јат ервејза" су раније рекли да су због обуставе летова дневно губили по 500.000 евра.

"Јат техника" је једина компанија у Србији која се бави одржавањем и сервисирањем авиона, а 2005. године издвојена је из "Јат ервејза".

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog