Svijet

Хилари Клинтон иде на турнеју: Обе Ирске, Британија и Русија

ДАБЛИН - Амерички државни секретар Хилари Клинтон посјетиће овог мјесеца Ирску, Сјеверну Ирску, Британију и Русију гдје ће са званичницима разговарати о привреди и борби против тероризма.


Бивша прва дама ће током посјете, која је планирана од 9. до 15. октобра, са својим домаћинима разматрати велики број билатералних и трансатлантских питања, саопштено је из Стејт дипартмента.

Према писању листа "Ајриш тајмс" Клинтонова ће у Белфасту пренијети подршку САД мировном процесу и просперитету региона.

Британски државни секретар за Сјеверну Ирску Шон Вудворд саопштио је ове седмице да ће Клинтонова посјетити Белфаст и да ће основне теме бити запослење и америчка улагања.

Он је додао да има око 42 милиона Американаца ирског поријекла који желе да улажу у Ирску, а САД желе да "уложе новац тамо гдје им срце лежи".

Клинтонова је недавно критиковала Велику Британију због ослобађања бомбаша из афере Локерби Абделбасета Али Мохамеда ал Меграија. Она је прије ослобађања рекла да би тај потез био "апсолутно погрешан".

Током посјете Русији Клинтонова ће разговарати са вишим руским званичницима о неширењу наоружања и борби против тероризма.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog