Sport

Јелена предала финале Токија због повреде

ТОКИО - Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић предала је данас због повреде рамена меч Марији Шараповој, у финалу Отвореног првенства Јапана у Токију, при вођству Рускиње од 5:2 у првом сету.


"Било је тешко, јер је Јелена почела меч доста снажно. Ово је моје друго финале ове године, тако да сам била веома нервозна", рекла је Шарапова после меча.

"Желела сам да одиграм добро. Добро сам играла тенис у последње време и данас сам желела да се борим на терену", додала је она.

Меч је за Јелену почео сјајно, направила је брејк већ у првом гему у којем је имала три везане брејк лопте. Јелена је добила и свој први сервис гем захваљујући и слабим дроп шотовима Шарапове и онда се све промијенило.

Рускиња је почела да игра снажно и освојила је свих преосталих пет завршених гемова у овом мечу, три на свој и два на Јеленин сервис.

Јелена је послије седмог гема затражила медицински тајм аут због болова у десном рамену и предала је меч када је на свој сервис имала резултат 0:30 у осмом гему меча.

"Никада није лако добити меч као што је овај. Веома је важно да Јелена буде савршено здрава како бисмо се стопостотно бориле", додала је Шарапова.

"Желим Јелени брз опоравак, јер јој сада није лако да се бори на терену. Сви имамо доста повреда", каже руска тенисерка.

Укупан наградни фонд на турниру у Токију износио је два милиона долара, а Шараповој је припало је 350.000. долара.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog