Društvo

Џајић, Цветковић и Маринковић поново пред судијом

БЕОГРАД - Бивши директор фудбалског клуба „Црвена звезда" Драган Џајић и још двојица пређашњих функционера тог клуба требало би да буду саслушани у Окружном суду у Београду 7. октобра поводом захтjева да се против њих прошири истрага.


Истражни судија саслушаће Џајића, Владимира Цветковића и Милоша Маринковића поводом захтjева тужилаштва за проширење истраге против њих у вези са трансфером фудбалера Перице Огњеновића у мадридски „Реал".

Пошто их саслуша истражни судија ће одлучити о захтjеву тужилаштва, а у случају њиховог неслагања одлуку ће донијети кривично ванпретресно вијеће суда.

Против Џајића и Цветковића већ је спроведен истрага због сумње да су од Огњеновићеог преласка у мадридски „Реал" противправно присвојили милион долара.

Џајић, Цветковић и Маринковић су ухапшени 5. фебруара и у притвору су провели пет мјесеци. Против њих је 7. фебруара покренута истрага због сумње да су противправно присвојили 5,1 милиона евра приликом трансфера фудбалера Горана Друлића у шпански клуб „Реал Сарагоса", 2001. године.

Истрага против Џајића и Цветковића касније је проширена због сумње да су од трансфера фудбалера Зорана Његуша у мадридски „Атлетико" противправно присвојили 3,5 милиона марака, а касније и због Огњеновића.

Окружни суд у Београду је истрагу против Џајића и Маринковића проширио и због сумње да су од трансфера Немање Видића у московски „Спартак" противправно присвојили два милиона евра.

Џајићу се још заједно са фудбалским менаџером Ранком Стојићем на терет ставља да су од фудбалера Ивана Дудића у португалску „Бенфику" противправно присвојили пет милиона њемачких марака.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog