Republika Srpska

Директор ММФ: Србија мора да среди дефицит ако хоће кредит

БЕОГРАД - Директор Међународног монетарног фонда Доминик Строс- Кан изјавио је да очекује да ће Србија веома брзо донијети одлуку на који ће начин покрити непокривени дио дефицита за 2010. годину.


"Наши експерти врло блиско сарађују са вашим властима и испоставило се да је у Србији један од највећих проблема реформа садашњег пензионог система. То је, чини ми се, помало и политички проблем. Ваша влада мора јасно да каже како намјерава да то реши , без обзира на унутрашње притиске.

И друге земље из региона , као што је Хрватска на примјер, имају сличне муке. Али искрено речено сви морамо да будемо мало флексибилнији и онда неће бити толико трешко примјенити фискални дио програма које земље имају са ММФ", рекао је Строс-Кан у интервјуу "Политици".

Директор ММФ није желио да даје рецепте како да се ријеше проблеми са дефицитом јер, како је нагласио, не постоје универзална рјешења која важе за све земље."То зависи од појединачне ситуације", додао је он.

У сваком случају директор ММФ Строс-Кан је поручио да жели да види у Србији конкретене мјере које ће омогућити одржив начин финансирања фискалног дефицита.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog