Republika Srpska

Tуристичка организација РС учествује на сајму у Новом Саду

БАЊА ЛУКА - Туристичка организација Републике Српске, учествоваће на Међународном сајму туризма у Новом Саду, који почиње сутра, и који се током претходних година афирмисао као један од најзначајнијих мјеста за пласман туристичке понуде, најавио је в. д. директора Туристичке организације РС Тихомир Љубојевић.


"Како се налазимо на прагу зимске туристичке сезоне Туристичка организација РС ће у оквиру своје презентације на овом сајму посебан акценат ставити на промоцију зимских центара РС, у првом реду Јахорине", рекао је Љубојевић и додао да ће промовисати и бањски, вјерски, сеоски и авантуристички туризам.

Према Љубојевићевим ријечима, Новосадски сајам туризма сваке године организује додјелу златних медаља и других награда у разним категоријама, па је Туристичка организација РС ове године пријавила Свјетско првенство у рафтингу у категорији најбоље спортске манифестације године.

"Мислим да се са правом надамо добром пласману", рекао је Љубојевић.

Он је нагласио да је Међународни сајам туризма у Новом Саду, који се одржава до 10. октобра на Новосадском сајму, најпознатије мјесто које промовише бање и климатске центре, те зимску туристичку понуду Србије и региона.

Љубојевић је рекао да ће Туристичка организација РС од 14. до 18. октобра присуствовати и Сајму "Еко-етно Европа" који се одржава у Загребу, чији је циљ промоција одрживог руралног простора.

"Како РС има огроман потенцијал у еко-етно сфери, али још нема издефинисану понуду, циљ Туристичке организације РС-а на овом сајму је промоција еко-етно туристичких вриједности односно формирање еко-етно производа немјењеног потенцијалним туристима", истакао је Љубојевић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog