Republika Srpska

За развој сјевера Црне Горе 1,5 милиона евра

ПОДГОРИЦА - Црногорски министар унутрашњих послова и јавне управе Иван Брајовић оцијенио је да је развој сјевера Црне Горе један је од приоритета Владе, јер је од пресудне важности избалансирани развој свих њених дјелова.


Он је са сталним представником Програма Уједињених нација за развој (УНДП) Александром Аванесовим договорио реализацију двогодишњег пројекта "Развој капацитета локалних самоуправа у Црној Гори", вриједног око 1,5 милиона евра.

Према његовим ријечима, пројекат је спреман за реализацију, а од укупне суме по 100 хиљада евра обезбиједиће Министартво унутрашњих послова и јавне управе (МУП) и УНДП. Преостали дио новца обезбиједиће УНДП преко својих донатора и партнера.

"Препознали смо да је изузетно важно да овим програмом буду подржане локалне самоуправе на сјеверу. Њиме ће се утицати на побољшању њихове организационе структуре, развој предузетништва, јачење лидерства и умрежавање", казао је Брајовић.

Аванесов сматра важним то што је Пројекат одговор на "један од приоритета националне стратегије Црне Горе - развоја сјевера државе, који се суочава са тешкоћама у социо-економском развоју".

Он је објаснио да је улога УНДП у Пројекту да у партнерству са другим донаторима мобилише знања, искуства и ресусре како би остварили позитивне резултате.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog