Republika Srpska

Koзарић: БиХ мора задржати аранжман са ММФ

САРАЈЕВО - БиХ мора задржати стендбај аранжман са Међународним монетарним фондом, јер ће тим новцем стабилизовати буџет, провести неопходне реформе и искористити шансу за развој, изјавио је гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић.


Он је истакао након разговора са челним људима Свјетске банке и ММФ у Истамбулу да ова финансијска институција инсистира да власти у БиХ проведу политике које су обећале.

"Нема у томе никакве дилеме. Неиспуњавање услова угрожава аранжман, то нам је јасно поручено", нагласио је Козарић и додао да би била велика штета уколико би БиХ изгубила аранжман.

Према његовим ријечима, из ММФ кажу да ће њихов Извршни одбор одлучити о другој транши кредита до краја године, након провјере је ли БиХ испунила све услове.

Козарић сматра да власти у БиХ морају покренути јавне инвестиције, инфраструктурне пројекте, деблокирати доступна средства за те намјене и хитно реализовати кредите међународних финансијских институција, како би БиХ спремно дочекала постепени излазак из кризе који ће се, према његовој процјени, у БиХ десити у посљедњем кварталу наредне године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog