Društvo

Oсумњичени за убиство Пуљића побјегао из притвора

САРАЈЕВО - Двојица судских полицајаца који су били на дужности када је ноћас побјегао Оливер Кнезовић, осумњичен да је током навијачких нереда у Широком Бријегу убио Ведрана Пуљића, суспендована су.


Амир Јагањац, предсједник Врховног суда ФБиХ, у чијој је надлежности Судска полиција, изјавио је за да ће бити истражено да ли против суспендованих полицајаца треба покренути кривични поступак.

Федерални електронски медији јавили су да се са улица Широког Бријега разилазе домаћи становници, који су се јутрос окупили као знак протеста што се на њих послије недјељних сукоба навијача фудбалских клубова "Широки Бријег" и "Сарајева" сручила права медијска харанга.

Демонстранти, њих више хиљада, поручили су да ће се и наредних дана окупљати у центру Широког Бријега, док се не испуне њихови захтјеви федералним и кантоналним властима.

Од федералних и кантоналних власти Широкобријежани траже да се утврди идентитет навијача "Сарајева" који су приведени послије нереда, а потом пуштени на слободу, и одговор зашто није проведена истрага о починиоцима покушаја убиства Жељка Задра и других становника Широког Бријега.

За Оливера Кнезовића демонстранти траже безусловну слободу и тврде да је само бранио свој град.

У Широком Бријегу у недјељу, 4. октобра, дошло је до нереда уочи утакмице фудбалских клубова "Сарајево" и "Широки Бријег".

Том приликом убијен је навијач "Сарајева" Ведран Пуљић (24), а на десетине лица, међу којима има и полицајаца, је повријеђено.

Због убиства Ведрана Пуљића у Сарајеву су у ноћи са недјеље на понедјељак почели протести грађана, који су тражили хитно процесуирање одговорних за трагедију, али и већу безбједност навијача и гледалаца на спортским догађајима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog