Republika Srpska

Црна Гора због преговора са Украјином неће ове године у СТО

ПОДГОРИЦА - Црна Гора ове године неће постати члан Свјетске трговинске организације (СТО), јер ни трећа рунда билатералних преговора са Украјином о преосталим спорним питањима у том процесу није успјела, саопштено је данас из црногорског Министарства за европске интеграције.


Црногорски министар за европске интеграције Гордана Ђуровић саопштила је да су украјински представници у оквиру дводневних разговора, који су за викенд одржани у Бечу, тражила још један круг преговора и додатне уступке у вези са смањењем царина, што је за црногорску страну било неприхватљиво.

"Када смо мислили да ћемо потписати споразум и договорити се, украјински представници су затражили још један круг преговора, односно враћање на почетак, што је за Црну Гору било неприхватљиво", рекла је Ђуровићева.

Према њеним ријечима, нико не може преузети толику одговорност да касније буде прозван како је нарушио и онако недовољно јаке капацитете конкурентности црногорске пивреде.

"Црна Гора се отвара и за друге чланице СТО, али не на начин којим би уништила своју економију", додала је Ђуровићева.

Ђуровићева тврди да је Црна Гора понудила Украјини максимум и прекинула преговоре након инсистирања украјинске делегације, како би се обавиле додатне консултације у земљи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog