Društvo

Србија ће правити свој Пентагон

БЕОГРАД - Србија би за неколико година могла да добије зграду у којој би били Министарство одбране и Генералштаб Војске Србије, а највјероватније и војне службе - Војно-обавјештајна агенција /ВОА/ и Војно-безбједносна агенција /ВБА/.


Идеја је да се направи зграда, по угледу на Пентагон, у коју би биле смјештене све службе овог министарства и Генералштаба.

Министарство одбране, како пише лист, према идеји министра одбране Драгана Шутановца, ради студију којом би трајно било ријешено питање смјештаја војних служби на Бањици, у близини Института за безбједност.

"Изградњом тог објекта на земљишту које, иначе, припада Војсци Србије, постигле би се велике уштеде, јер би био смањен број дежурстава, чуварских служби, курира", рекао је Шутановац.

Он је објаснио да би објекат био грађен по принципу "кључ у руке", односно извођач радова би, у замјену добио зграду Генералштаба у центру Београда, која је срушена у бомбардовању.

"Не желимо да трошимо `жив` новац пореских обвезника из буџета, јер га ионако нема довољно. Због тога је замишљено да се фирми која би изводила радове, уместо новца, да зграда вредности приближне њиховим трошковима", рекао је Шутановац.

Дио плана подразумијева да се поред зграде у коју би биле смјештене војне службе остави простор и за изградњу зграде Министарства унутрашњих послова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog