Društvo

Шкрбић најавио санацију дјечијег дома "Рада Врањешевић"

БАЊА ЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић изјавио је данас да би санација објекта Дјечијег дома "Рада Врањешевић" у Бањалуци требало да почне прије почетка зиме и да буде завршена до краја ове године.


"Урадићемо потпуну санацију, како смо то прошле године урадили у Вишеграду, а да бисмо објекат привели стварној намјени, јер особље и руководство ове установе улажу велике напоре да дјеци пруже други дом који је неопходан да би имали здраво и сретно дјетињство", рекао је Шкрбић новинарима.

Шкрбић је напоменуо да је Министарство дало налог руководству Дома да направи преглед радова како би почела санација мокрих чворова и купатила, укључујући припрему за замјену столарије, истакавши да се настоји да то буде звршено прије краја ове године.

Министар Шкрбић, који је поводом обиљежавања Дјечије недјеље посјетио Дом "Рада Врањешевић" заједно са руководством компаније "Моја апотека", изразио је задовољство што је руководство дома указало на све недостатке и жељу да што прије буде пронађено рјешење.

Он је рекао да не сумња да ће то бити обављено као што је то учињено у Дому у Вишеграду и у Дому за дјецу са посебним потребама у Приједору.

"Хоћемо да објекте и установе овог типа, које имамо широм Српске, дигнемо на ниво који заслужује да би дјеца имала боље и услове ближе онима које би имали у неком топлом дому", каже Шкрбић.

Директор компаније "Моја апотека" Страхиња Кујунџић изјавио је да је ово предузеће покренуло акцију прикупљања средстава за помоћ дјеци без родитељског старања у Дјечијем дому "Рада Врањешевић" под називом "Покажимо хуманост".

Акција је почела 1. и трајаће до 31. октобра.

"Крајњи циљ је прикупљање што више средстава, као и краткорочно и дугорочно анимирање града и Српске да се у ове послове уђе озбиљније и са мало већим средствима", појаснио је Кујунџић.

Директор Дјечијег дома "Рада Врањешевић" Свјетлана Благојевић је истакала да је "Моја апотека" од првих прикупљених средстава купила веш машину и сушулицу за веш.

Она је појаснила да проценат од продаје производа у апотекама "Моја апотека" иде у хуманитарне сврхе за помоћ дјеци дому "Рада Врањешевић".

Благојевићева је напоменула да Центри за социјални рад у Српској овом дому дугују више од 120.000 КМ, те да је свака донација добродошла.

Истакавши потребу за санацијом објекта, Благојевићева је изразила очекивање да ће тај посао бити реализован до краја године.

У Дјечији дом "Рада Врањешевић" смјештено је 75 дјеце доби од бебе од три дана до 18. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog