Društvo

Сутра се отварају Дани меда и пчеларства Бања Лука 2009

БАЊА ЛУКА - У Бањој Луци ће сутра бити свечано отворена манифестација "Дани меда и пчеларства Бања Лука 2009" која ће окупити педесетак излагача из свих крајева БиХ и Србије, а сав прикупљени мед биће додијељен Дјечијем дому "Рада Врањешевић" и Центру "Заштити ме". Предсједник бањолучког Друштва пчелара, Веселко Гатарић, рекао је да је ово трећа манифестација оваквог типа, чији је циљ промоција и подстицај развоја пчеларства.


Гатарић је подсјетио да је Друштво пчелара Бања Лука формирано 1930. године, када је имало 20 пчелара и око 200 кошница. Према његовим ријечима, оно сада окупља око 200 чланова са 12 500 кошница.

Он је указао на важност меда, истичући да га треба узимати као храну, како се послије не би тражио као лијек.

Предсједник регионалног Савеза пчелара "Крајина" Бања Лука, Милорад Чеко, рекао је да овај савез окупља пчеларе из осам регија, од којих је највећа бањалучка. Он је истакао да је пчеларство искључиво хоби и велика љубав према пчелама.

Извршни директор Агенције "Марс адвертајзинг", Весна Ракић, рекла је да ће манифестација бити свечано отворена сутра у 12.00 часова на Тргу бана Милосављевића, те да ће трајати до 11. октобра. Она је додала да ће манифестација бити отворена сваки дан од 9.00 до 19.00 часова.

Ракићева је позвала грађане Бање Луке да "живе слатко и живе здраво", те свакако дођу на манифестацију и упознају се са чарима меда.

На манифестацији ће бити изложени мед, производи од меда, козметика и производи за пчеларе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog