Republika Srpska

Шиптарски нафташ би купио Милан од Берлусконија

МИЛАНО - Шиптарском нафтном магнату Резарту Тачију неће бити проблем да издвоји 700 милиона евра за куповину италијанског Фудбалског клуба "Милан" уколико Силвио Берлускони одлучи да га прода, пише италијански лист "Газета дело спорт".


Спекулације да ће Берлускони продати клуб додатно су повећане некон што је суд у Милану донио одлуку да холдинг компанија италијанског премијера "Фининвест" мора да плати 750 милиона евра конкурентској фирми "ЦИР" због подмићивања судије током деведесетих година прошлог вијека ради куповине највеће издавачке куће у Италији "Мондадори".

"Фининвест" је у неколико наврата негирао да Берлускони намјерава да прода клуб.

"Дати 700 милиона евра не представља проблем. Моја група је навикла на преузимање великих обавеза и да их испоштује до краја. Сигуран сам да могу пронаћи неопходне финансије", рекао је Тачи.

Аналитичари наводе да се износ од 700 милиона евра подудара са процјеном вриједности седмоструког европског шампиона "Милана."

Тачи је додао да је разговарао са Берлусконијем и да му је он рекао да не намјерава да прода клуб, али да ће - ако буде донио другачију одлуку - у разматрање узети његову понуду.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog