Društvo

Подгоричани подржавају цетињске штрајкаче

ПОДГОРИЦА - Студенти црногорског Универзитета и ученици подгоричке и даниловградске гимназије данас су протестном шетњом у Подгорици подржали ученике цетињске Гимназије који више од мјесец дана штрајкују због смјене директора те школе.


Гимназијалци из Даниловграда, њих више од 400, пјешке су дошли из тог града у знак подршке.

"Нема никакве политичке позадине иза овог скупа, изашли смо да подржимо наше другове са Цетиња који треба да истрају у овоме", рекао је након протестне шетње студент Павле Перовић.

Студенти су поручили да је протест одржан без инцидената и нагласили да сви они говоре у лично име, јер од Студентског парламента нису добили подршку.

Професор Правног факултета у Подгорици Милан Поповић сматра да "оно што су гимназијалци из Цетиња постигли, чак и независно од даљих резултата, представља најбољу и највећу ствар која је у Црној Гори направљена у посљедњих 20 година".

Он је говорио "у име одређеног броја професора Универзитета Црне Горе" и истакао да се "Цетиње бори бротив црногорске олигархије".

Цетињски гимназијалци од почетка школске године не иду на наставу, тражећи да Министарство потврди реизбор Миомира Ђуришића за директора те образовне установе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog