Svijet

Сауди Арабија: Затвор због приче о сексу

РИЈАД - Један Саудијац који се јавно хвалио својим сексуалним животом на либанској телевизији ЛБЦ, осуђен је данас на пет година затвора, изјавио је његов адвокат Сулејман ал-Џимаије.


"Суд је примјењујући исламски закон осудио Мазена Абдула Џавада, оцијенивши да су његове изјаве неморалне", рекао је за АФП његов адвокат.

Он је додао да су тројица пријатеља главнооптуженог, који су се појавили у истом програму осуђени на по двије године затвора.

У јулу Џавад се појавио у емисији "Црвена линија" телевизијске станице ЛБЦ, чије сједиште је у Либану, на којој је признао да је ступио у сексуалне односе прије брака.

Након што је емисија емитована, стотињак људи пожалило се религиозној полицији на његово понашање, па је 31. јула овај 32-годишњак ухапшен.

По шеријатском закону који је на снази у Саудијској Арабији, ступање у сексуалне односе прије склапања брака је кажњиво, као и отворено пропагирање порока.

Емисија "Црвена линија" позната је по контроверзним темама за муслимански свијет (обрађивала је на примјер и тему хомосексуалности), а врло је популарна у Саудијској Арабији, која је убрзо забранила ову телевизију на својој територији.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog