Svijet

Лавров: Нови план противракетног штита је бољи

МОСКВА - Русија сматра да је преправљени амерички план за противракетни штит мања безбједносна пријетња него што је то био ранији предложени пројекат, изјавио је данас руски министар иностраних послова Сергеј Лавров у украјинском граду Харкову.


Русија се снажно противила првобитним америчким плановима за распоређење противракетних елемената у Пољкој и Чешкој, које је предложила администрација бившег америчког предсједника Џорџа Буша због забринутости да Иран покушава да развије нуклеарне пројектиле.

Москва је тај план сматрала пријетњом по сосптвену националну безбједност.

"Нови план, који је изнијела администарција америчког предсједника Барака Обаме, ствара добре услове за дијалог", рекао је Лавров.

Руски предсједник Дмитриј Медведев раније је опрезно поздравио одлуку Обаме да измјени план претходне администрације.

Њемачка: У школу донио бомбу из Другог свјетског рата
БЕРЛИН - Осмогодишњи дјечак изазвао је панику у школи у Њемачкој када је унио бомбу из Првог свјетског рата, саопштила је данас полиција.

Наставници су опрезно склонили бомбу, која је пронађена током грађевинских радова, у одвојену зграду у покрајини Баварској, док на лице мјеста није стигла полицијска јединица за уклањање експлозивних направа.

Утврђено је да бомба није представљала никаву опасност.

Открића неексплодиране муниције широм Њемачке честа је појава и након 60 година од окончања Другог свјетског рата, али је много рјеђе да се проналазе неексплодирана средства из Првог свјетског рата.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog