Društvo

Ђилас: Руским генералима даћемо имена нових улица

БЕОГРАД - Градоначелник Београда Драган Ђилас рекао је да се неће мијењати садашњи називи улица да би им се вратила имена руских генерала и додао да ће те називе моћи да добију неке од нових улица.


"Некадашње називе улица моћи ће да добију нове улице, како се имена улица не би стално мењала и тиме збуњивали грађани", рекао је Ђилас новинарима.

Он је рекао да се Београд стално шири и да ће бити довољно улица за сва предложена имена, те додао да сви који су учествовали у борби против фашизма, а поготово у тој борби дали свој живот, имају право да се нека улица у Београду назове по њима.

"Називи улица се мењају у редовној процедури и у предвиђеним роковима и иницијатива да поједине улице у Београду добију име по руским генералима нема везе са посетом руског председника Димитрија Медведева", рекао је Ђилас.

Демократска странка, Социјалистичка партија Србије и Српска радикална странка претходних дана су подржале иницијативу да улице у Београду добију имена руских генерала који су учествовали у ослобађању Београда у Другом свјетском рату.

Недавно је руски амбасадор у Београду Александар Конузин рекао да би било добро да се неким улицама у Београду врате називи, које су добиле по руским херојима, а које је промијенила углавном градска власт под управом СПО Вука Драшковића.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog