Republika Srpska

Глухаковић и винари о "новом бренду сјеверозападне Српске"

БАЊА ЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић разговарао је данас у Бањој Луци са представницима Удружења винара, виноградара и воћара РС "Пино ноар" о стварању новог бренда вина сјеверозападног дијела Српске.


Глухаковић је са представницима Удружења Гораном Ђајићем и Александром Мрдићем разговарао и о пројекту "Винска цеста" који би повезао четири виногорја од Козаре до Мајевице, који је понудило Удружење винара, виноградара и воћара општине Прњавор, саопштено је из Министарства трговине и туризма РС.

Министар Глухаковић се упознао и са активностима Удружења "Пино ноар" које окупља око 70 чланова из цијеле РС и дјелује већ шест година.

Глухаковић је истакао да би, осим раније одржаног састанка са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС у чијој је надлежности провођење Закона о вину и ракији, било корисно одржати заједнички састанак представника "Пино ноара", Министарстава трговине и туризма, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе РС с циљем пружања подршке и помоћи винарима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog