Društvo

Сарајево: Конференција о корупцији и прању новца

САРАЈЕВО - Трећа међународна научно-стручна конференција о теми "Корупција и прање новца" биће одржана у петак и суботу, 9. и 10. октобра, у Сарајеву у организацији Државне агенције за истраге и заштиту /Сипа/ и Интернационалне асоцијације криминалиста из Бање Луке.


Конференцију ће отворити замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић и директор Сипе Мирко Лујић, саопштено је из Сипе.

На конференцији ће научни радници и практичари из БиХ, Србије, Словеније, Украјине, Македоније и Русије изложити 45 радова попут "Истраживања узрока и карактеристика корупције и прања новца", "Превентивне мјере у сузбијању корупције", "Усклађеност дјеловања полицијско-истражних, тужилачких и судских тијела у откривању, документовању и процесуирању кривичних дјела из области прања новца и корупције".

Током дводневног рада предвиђено је да буду представљени и радови о темама "Специфичности и проблеми у криминалистичко-форензичким истрагама", "Едукација, професионализације, модернизација и сепцијализација кадрова за сузбијање корупције и прања новца", "Међународна сарадња у борби против свих облика корупције и прања новца", "Развој независних истраживања корупције и прања новца", те "Подизање свијести цивилног друштва о ризицима и штетним посљедицама корупције и прања новца".

Основна идеја одржавања ове конференције јесте да се на једном мјесту окупе стручњаци из разних земаља који ће кроз дискусије и размјену стечених искустава дати допринос у спречавању, отквирању и истраживању прања новца и корупције, наводи се у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog