Društvo

БХРТ демантује Федералну телевизију: Није толики дуг

САРАЈЕВО - Менаџмент БХРТ-a одбацио је као неистините тврдње објављене у прилогу Дневника РТВ Федерације БиХ о томе да су се губици ове медијске куће увећали и да износе више од 10 милина КМ, тврдећи да са данашњим даном они износе 8.420.000 КМ.


У реаговању менаџмента БХРТ се наводи да је по основу шестомјесечног обрачуна у овој медијској кући губици износе 49.000 КМ.

"Од старих дугова које је наслиједио актуелни менаџмент враћено је 900.000 КМ револвинг кредита, смањен је дуг према ЕБУ-УЕР из претходних година за око 300.000 КМ, а плаћена су права за енглеску Премијер лигу од преко 525.000 КМ, која су такође створена од старог менаџмента", истиче се у саопштењу.

Менаџмент сматра да неизмирење и оспоравање овог дуга од ФТВ представља "не само заустављање развоја БХРТ, него и покушај деструкције ове фирме, укључујући и РТВ систем БиХ".

Када је ријеч о питању повратка новог старог директора БХРТ Мехмеда Аговића, менаџмент ове медијске куће поручује да ће испоштовати сваку судску одлуку у складу са законом.

На Дневнику ФТВ синоћ је објављен прилог о наводном повратку Аговића на чело БХРТ у складу са одлуком Суда БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog