Društvo

Подгорица - провинција!

ПОДГОРИЦА - Подгорица је провинцијски град у коме је странцима отежан живот, написао је у интерном документу упућеном УН координатор Свјетске организације у Црној Гори Александар Аванесов.


Он и остали шефови УН канцеларија пожалили су се да у Подгорици нема "квалитетног" воћа на пијаци, зубара на европском нивоу и добрих електричара.

Аванесов и његове колеге су у документу на 48 страница написали да у Црној Гори још има наоружаних група и да је најближи град са садржајним културним животом Београд.

"Мјеста културе су врло ограничена са јадним сервисима и ограниченим програмима. Њихови тоалети су нехигијенски, а понекад и не раде", наведено је у извјештају под називом "Културни живот у Подгорици".

Аванесов је написао да је у Црној Гори безбједносна ситуација "задовољавајућа, али крхка".

"Миље организованог криминала је укоријењен и пријетња је грађанима током обрачуна криминалних група", рекао је он, додајући да се насиље у породици "све више намеће као озбиљан проблем".

Аванесов је оцијенио да Црну Гору карактерише "велика сива економија и корупција која буја и поткопава поузданост разних грана економије, образовања и здравство".

Он је навео да су станови у Подгорици екстремно скупи и врло ограниченог квалитета.

"Вода за пиће се не сматра потпуно чистом, посебно у љетњем периоду због неадекватног санитарног одржавања канализације и система цијеви", рекао Аванесов, напомињући да у Подгорици нема централног гријања и да је струја врло скупа.

Он је навео да су "Монтенегро ерлајнз" и српски ЈАТ "чувени по непоузданости, а пружају и врло слаб сервис и ограничен број путних дестинација".

Упитник о условима живота и рада представници УН у страним земљама достављају надлежној комисији, која на основу тако прикупљених података рангира квалитет живота у свим земљама које покривају УН филијале.

Што је живот у некој земљи тежи, то намјештеници УН примају више накнада из централе на име отежаних услова живота.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog