Republika Srpska

Голић: ИРБ ће испоштовати препоруке ревизора

БАЊА ЛУКА - Вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске, Бојан Голић, рекао је да ће ова банка испоштовати препоруке Главне службе за ревизију јавног сектора РС у вези са финасијским пословањем управе ИРБ и њених фондова.


"Припремамо акциони план за уклањање недостатака који ће ускоро бити завршен", рекао је Голић новинарима у Бањoj Луци, након сједнице Одбора за ревизију Народне скупштине РС, на којој је разматрани извјештаји Главне службе за ревизију јавног сектора РС о ревизији финансиских извјештаја ИРБ РС и Фондова ИРБ РС.

Главни ревизор РС Бошко Чеко рекао је је изненађен што су готово сва питања чланова Одбора за ревизију била упућена ревизорима, умјесто клијентима у ИРБ, како би заједно побољшали финансијску дисциплину.

"Ми смо екстерна и независна ревизија и радимо у складу са законом и нашим мандатом. Не могу нама чланови скупштинског одбора говорити какав би ревизорски извештај требало да буде", рекао је Чеко.

Предсједник Одбора за ревизију Народне скупштине РС Драган Микеревић рекао је да ће чланови Одбора на наредној сједници заузети став о негативном ревизорском извјештају и упутити га у скупштинску процедуру.

Главна служба за ревизију јавног сектора у РС изразила је негативно мишљење о финансијском пословању управе ИРБ и фондова становања, за реституцију, за развој и запошљавање и Акцијског фонда у 2008. години.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog