Društvo

Робинсон затражио хапшење Младића и Хаџића

ЊУЈОРК - Предсједник Хашког трибунала Патрик Робинсон поново је пред Генералном скупштином УН у Њујорку затражио хапшење бјегунаца Ратка Младића и Горана Хаџића.


Робинсон је представљајући 16. годишњи извештај о раду Хашког трибунала, апеловао на највише тијело Свјетске организације и да подржи стварање комисије која би разматрала захтјеве за одштету жртава ратних злочина почињених током сукоба у бившој Југославији.

Извјештај обухвата период од августа 2008. године до јуна 2009. године.

У осврту на примјену стратегије окончања рада Трибунала, Робинсон је наговијестио да ће суђење некадашњем предсједнику РС Радовану Караџићу - као посљедњи првостепени процес - бити окончано почетком 2012. године.

У извјештају се наводи да су побољшани одређени недостаци у операцијама претраге и хапшења, професионализму и ефикасности служби Србије у праћењу бјегунаца.

Према извјештају, сарадња између разних служби задужених за праћење бјегунаца сада је пуно боља у поређењу са прошлом годином.

Међутим, у извјештају Патрика Робинсона наглашава се да је кључни аспект сарадње Србије са Трибуналом хапшење Младића и Хаџића.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog