Društvo

Студенти стажирају у НСРС

БАЊА ЛУКА - У одборима и клубовима посланика Народне скупштине Републике Српске у наредних шест мјесеци стажираће 19 студената завршних година права, економије и политичких наука.


Будућим стажистима добродошлицу је пожељела потпредсједник Народне скупштине РС Нада Тешановић на уводном семинару о организацији рада Народне скупштине и положаја у структури власти, те пословнику о раду парламента Српске.

"Лијепо је када се у овом дому нађе младост. Очекујем да ће студенти помоћи у раду одбора и других скупштинских тијела, али и да ће им вријеме проведено овдје добро доћи у животу и будућем професионалном ангажману", изјавила је Тешановићева.

Она је нагласила да су студенти и послије завршеног стажирања добродошли у Народну скупштину РС, изразивши наду да ће неки од њих бити добри народни посланици.

Студент треће године Факултета политички наука на Универзитету у Бањoj Луци Свјетлана Марковић објаснила је да се за стажирање пријавила како би стекла практична искуства, али и теоријска знања о раду и надлежностима Народне скупштине РС.

Апсолвент на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци Јелена Шкрбић рекла је да су млади људи потребни институцијама РС, али и да би млади "који свакодневно пролазе поред Народне скупштине и других институција" требало да више знају о њиховом раду.

Водитељ програма стажирања у Народној скупштини РС Биљана Марић навела је да ће студенти, који су путем конкурсне процедуре изабрани да стажирају до априла наредне године, присуствовати засједањима, помагати у раду скупштинских одбора и посланичких клубова, учествовати у организацији и праћењу различитих засједања, те помагати рад народних посланика.

Марићева је подсјетила да се програм стажирања за студенте завршних година студијских програма права, економије и политичких наука у Народној скупштини РС организује од 2003. године, те да сваке године међу студентима влада велики интерес за овај програм.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog