Društvo

Одгођена сједница Управног одбора ''Електропреноса БиХ''

БАЊА ЛУКА - Сједница Управног одбора "Електропреноса БиХ", која је била најављена за данас, одгођена је за 14. октобар, потврдила је извршни директор за планирање и инжењеринг у овој компанији Азра Хајро.


Она није жељела да коментарише разлоге због чега је одгођен данашњи састанак.

Министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске Слободан Пухалац позвао је јуче Управни одбор ''Електропреноса БиХ" да одгоди одржавање сједница до заузимања става Скупштине акционара, наводећи да ће само одржавањем сједнице Скупштина акционара, на којој ће се покушати усагласити ставови, бити обезбијеђене потребне претпоставке за нормализацију рада компаније.

''Било какве одлуке донесене од некомплетног Управног одбора и без представника РС сматраћемо незаконитим и покренућемо поступке пред надлежним судовима за поништавање истих, као и измјену, односно поништавање одредаба Статута и других аката на основу којих су донијете'', истакао је Пухалац.

Сједница Управног одбора заказана је за сриједу, 14. октобра у 12.00 часова у згради "Електропреноса БиХ" у Бањoj Луци.

Управни одбор "Електропреноса БиХ" прекинуо је сједницу 2. октобра послије одлуке да сачека коначно изјашњавање генералног директора компаније Душана Мијатовића о томе да ли прихвата да обавља ту дужност у наредном периоду и њен наставак заказао за данас.

Тој сједници нису присуствовали чланови из РС Милорад Ђекановић, Зоран Бабан и Миливоје Бајагић, јер се институције РС не слажу са наметањем закона високог представника у БиХ у вези са "Електропреносом".

Високи представник у БиХ Валентин Инцко објавио је 18. септембра да је наметнуо сет закона који се односе на питања промјене држављанства грађана дистрикта Брчко, снабдијевање струјом и на подјелу средстава од сукцесије бивше СФРЈ.

У "Електропреносу БиХ" регистровано је учешће Федерације БиХ у капиталу компаније са 58 одсто, док је учешће РС 42 одсто.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog