Republika Srpska

Влада Милићима одобрила 725.000 КМ да попуне рупу у буџету

МИЛИЋИ - Министарство финансија Републике Српске одобрило је општини Милићи, ради санације буџетског дефицита, и додатних 300.000 КМ уз 425.000 КМ средстава из пакета за подршку општинама и градовима РС, што ће допринијети ублажавању озбиљне финансијске кризе у којој се нашла ова општина.


Начелник општине Милићи Живојин Јурошевић рекао је данас да је о томе недавно постигао договор са представницима Министарства, те да би ускоро требало да почне и реализација овог договора.

"Уз ово успјели смо да постигнемо и споразум о повећању коефицијента поврата средстава од индиректних пореза, на чему општина Милићи поодавно инсистира. Наш став је био да коефицијент треба да се изједначи са општинама из окружења, односно да се буџетски приходи по том основу увећају за око 30 одсто, али смо пристали на компромисан приједлог да се приходи повећају за 20 одсто", истакао је Јурошевић.

Номинално, након повећања коефицијанта поврата од ПДВ-а, мјесечни приходи у буџету општине требало би да се увећају за око 25.000 КМ.

Општина Милићи је у првом полугодишту ове године забиљежила буџетски дефицит од скоро 670.000 КМ, остваривши свега 30 одсто планираних прихода у 2009. години.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog