Republika Srpska

Договорено: Од децембра опет летови из Ниша

НИШ - Двије лоу кост авио-компаније од децембра ће успоставити редован саобраћај са нишког аеродрома "Константин Велики" за Италију и Шведску, а линију за Цирих преузима Монтенегро ерлајнс, саопштила је Информативна служба Ниша.


"Постигли смо договор са италијанском лоу кост компанијом Винд џет о редовној линији између Ниша и Болоње. Договор о редовној линији управо закључујемо и са шведском лоу кост компанијом МЦА ерлајнс, која се начелно сложила са нашом идејом да линија до Шведске обухвати и једну ваздушну луку у Немачкој. И шведска компанија МЦА летеће редовно од децембра", изјавио је градоначелник Ниша Милош Симоновић.

Симоновић је рекао да руководства града и аеродрома преговарају са ирском и енглеском лоу кост компанијом Рајан ер и Џет ту ком, тако да се редовни летови ових компанија из Ниша могу очекивати у љетњем реду летења 2010. године.

Долазак тих авиопревозника у Ниш омогућила је ратификација Споразума о отвореном небу у Скупштини Србије, као и недавни званични документ Јат ервејза, достављен на захтјев града, у којем се наводи да та компанија "нема капацитета да повећа број линија из Ниша".

Нишки градоначелник најавио је да ће црногорски Монтенегро ерлајнс преузети линију Ниш-Цирих од српског авиопревозника Јата, који је у зимском реду летења одустао од те линију.

ЈАТ је јуче потврдио да укида и преостала два лета са нишког аеродрома "Константин Велики".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog