Društvo

Награде новосадског сајма за туризам Српске

НОВИ САД - Туристички посленици из БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта освојили су више од 40 највиших признања на Међународном сајму туризма у Новом Саду, којима их је за достигнути ниво кавлитета пружених услуга наградила међународна комисија Новосадског сајма.


Од поменутог броја, тридесетак шампионских пехара и плакета, великих златних медаља, златних и сребрених медаља Новосадског сајма добили су посленици из Српске за квалитет пружених услуга у хотелима, мотелима, бањама, угоститељским објектима, етно- кућама и етно-селима, као и шарм и агилност туристичких организација РС.

Боравећи на штанду Туристичке организације РС, вршилац дужности директора Тихомир Љубојевић изразио је задовољство призанањима која су дошла на адресу туризма у РС, нагласивши да је Влада РС одавно препознала значај туризма као привредне гране.

"Министарство трговине и туризма у сарадњи са Природно математичким факултетом из Бањалуке управо ради на документу који ће одредити стратешке циљеве туризма РС. У њему ће бити брендирани поједини његови сегменти попут авантуристичког туризма, здравственог и етно-туризма. Наравно, у том документу неће бити заобиђен ниједан други сегмент ове изузетно профитабилне привредне гране", рекао је Љубојевић Срни.

Упоредо са Сајмом туризма, трајао је и Међународни сајам лова, риболова и спорта "Лорист", на коме је прави "бум" међу посјетиоцима изазвао штанд јединог представника Српске, Јавног предузећа "Шуме Републике Српске", својом исложбом ловачких трофеја.

Руководилац сектора ловства у "Шумама" Милан Мутавџић није крио задовољство интересовањем посјетилаца за шездесетак изложених трофеја.

"Било је на штанду током сајма и пуно ловаца из Србије, окружења, па и иностранства, које је занимало шта нуде ловишта РС. Изразили су задовољство понудом, али и цијенама одстрела трофејне дивљачи и обећали су скори долазак. Сезона је у пуном јеку. Ловишта Српске имају се подичити медвједима, вуковима, срнећом дивљачи, од којих застаје дах, а ловцима, који их одстреле дигну рејтинг у свјетским ловачким оквирима", рекао је Мутавџић.

У Мастер центру и халама Новосадског сајма данас су завршени сајмови туризма и "Лорист", на којим је своју понуду, опрему за лов и риболов, осим илагача из БиХ и РС, понудило више од 300 излагача из земаља региона, држава ЕУ, као и свијета.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog