Društvo

Јавља дописник - Нешто

Припадници Националне гарде Охаја и Војске Србије завршили су радове на реконструкцији Основне школе ''Светозар Марковић'' у Лапову.


Пројекат вриједан 200.000 долара у потпуности је финансирала Гарда Охаја која је обезбиједила потребан грађевински материјал и војнике за извођење радова, док је Војска Србије помогла реализацију пројекта људством и потребном грађевинском механизацијом.

Реконструкцијом основне школе у Лапову адаптирани су и дограђени кров и фасада, замијењена столарија и израђена комплетна канализациона инфраструктуре.

Предсједник Општине Лапово Драган Златковић рекао је да су ученици школе "Светозар Марковоћ" прошле године добили донацију у школском прибору од Националне гарде Охаја

Предсједник Општине Лапово Драган Златковић рекао је да су ученици школе "Светозар Марковоћ" прошле године добили донацију у школском прибору од Националне гарде Охаја.

"Захваљујући заједничком раду, школа је темељно реконструисана, а ученици и професори су добили много боље услове за рад. Важније од материјалне стране овог пројекта је успостављање истинског пријатељства између наших народа и због тога ће сарадња Националне гарде Охаја и Лапова бити настављена и у будућности", нагласио је Златковић.

Реконструкција ове школе је само један од пет пројеката у Србији укупне вриједности 900.000 долара у којима је ангажована Национална гарда Охаја, у оквиру сарадње са Војском Србије.

Припадници Националне гарде Охаја љетос су, осим Лапова, били агажовани и на реализацији неколико заједничких пројеката у Варварину, Прокупљу и Пироту.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog