Republika Srpska

Клинтонова: Америка мора водити економски опоравак у свијету

ДАБЛИН - Амерички државни секретар Хилари Клинтон изјавила је, током посјете Ирској, да САД напорно раде на опоравку сопствене економије како би то могло да пружи подстрек расту у другим дијеловима свијета.


„Веома смо свесни чињенице да САД морају да исправе сопствени економски брод како би то довело до свјетског опоравка", рекла је Клинтонова на заједничкој конференцији за новинаре са ирским премијером Брајаном Кауеном.

Клинтонова је пружила подршку Ирској Републици и сусједној Сјеверној Ирској у опоравку њихових привреда, истичући да је администрација америчког председника Барака Обаме свјесна своје улоге у свјетском економском поретку.

„Мислим да не прође ни дан а да администрација, посебно предсједник и економски тим, не размишљају о томе шта додатно можемо да учинимо", казала је Клинтонова.

Кауен, чији су коалициони партнери јуче потврдили да остају у влади и подржавају његове финансијске реформе, изјавио је да ће свјетски економски раст допринети побољшању околности и у његовој земљи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog