Društvo

Новинари ФТВ из Мостара уптили протестно писмо својим надређенима

БАЊА ЛУКА - Новинари Информативно-техничког центра Федералне радио-телевизије у Мостару упутили су интерно писмо својим надређенима у Сарајеву, протестујући због начина на који је извјештавано о сукобу навијача у Широком Бријегу и избјегавања да се хулигани из Сарајева назову правим именом.


Ни два дана послије скандалозне изјаве коју је дао директор Радио-телевизије ФБиХ Џемал Шабић нема одговарајућег реаговања ни јавности, ни политичара, нити одговорних у Управном одбору ове јавне телевизије.

Шабић је неколико пута у програму ФТВ рекао да ''фашисти неће креирати ни кадровску нити уређивачку политику Радио-телевизије Федерације БиХ'', реагујући на захтјеве које је у петак, 9. октобра, упутило неколико хиљада учесника протеста у Широком Бријегу, незадовољних и због извјештавања јавних емитера о прошлонедјељним трагичним нередима у овом граду.

Учесници протеста у Широком Бријегу у петак су затражили и оставку директора програма ФТВ Звонимира Јукића.

У захтјеву, који потписују навијачи Широког Бријега ''Шкрипари'', наводе се Јукићеви пропусти, пристрани коментари и пласирање у етер непровјерених информација само са једне стране, које су трајно етикетирале цијели један град и становништво, свјесно приказавши једну слику, игноришући службене извјештаје.

У Широком Бријегу 4. октобра у нередима пред почетак утакмице фудбалских клубова "Сарајево" и "Широки Бријег" убијен је младић Ведран Пуљић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog