Društvo

Љајић: Младић не располаже великим средствима

БЕОГРАД - Предсједник Националног савјета Србије за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић изјавио је да је недавно код Новог Сада обављена обимна потрага за хашким оптужеником Ратком Младићем и да мрежа његових помагача у овом тренутку не располаже великим средствима.


"Не могу да говорим о ком износу је ријеч, али с обзиром на претпостављен начин на који се скрива за то нису потребна велика средства", рекао је Љајић.

Он није желио да говори о начину на који се Младић скрива, али је поновио да вјерује да ће до краја године бити завршена потрага за њим.

"Изразио сам уверење и наду да ће та прича бити завршена до краја године и то верујем и сада", рекао је Љајић.

На питање на који начин се Младић сада скрива, Љајић је одговорио: "Хоћете да вам директно преносим акције потраге?".

Љајић је подсјетио и да ће главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц посјетити Београд 2. и 3. новембра.

Одговарајући на питање о ставу Холандије у вези са одмрзавањем Прелазног трговинског споразума ЕУ и Србије, Љајић је рекао да сматра да Холанђани из унутрашњеполитичких разлога неће промијенити став о томе.

"Не ослањамо се на Холандију и промену њеног става. Лично мислим да Холанђани из унутрашњополитичких разлога неће променити свој став. Имају изборе за годину дана и не желе да поново Сребреница и Хаг буду теме те кампање", рекао је Љајић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog