Svijet

'Гардијан': Дати Нобелову награду Обами је бизарно

ЛОНДОН - Додјела Нобелове награде за мир човјеку чији је највећи спољнополитички успјех смањивање једног рата, у Ираку, да би појачао други, у Авганистану, "у најмању руку је бизарно", пише данас британски "Гардијан".


У тексту под насловом "Систем је дозволио Обами да буде предсједник, али то не значи да ће га и промијенити" лист истиче да људи инсистирају на разговору о томе шта и ко је он лично, а не желе да разговарају о његовој политици.

"Гардијан" пише да је готово немогуће имати интелигентан разговор о америчком предсједнику Бараку Обами од којег сви, присталице и противници, имају нереално велика очекивања.

"Док према најновијој анкети трећина конзервативаца у Њу Џерзију, на сјевероистоку Америке, верује да је Обама антихрист, чланови Нобеловог комитета у Ослу мисле да је он Мајка Тереза", наводи се у тексту.

Лист наводи да је Обама производ одређеног политичког тренутка и система па је као такав и талац спремности тог истог система на промјене.

"Ако није могуће објективно измјерити његову жељу да реформише тај систем, могуће је измјерити његов учинак а досада он није претјерано велики", закључује "Гардијан"

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog