Društvo

Бања Лука: Топлана спремна да грије и прије 15. октобра

БАЊА ЛУКА - "Топлана" Бања Лука технички је потпуно спремна да почне сезону гријања и прије 15. октобра, уколико то временске прилике буду захтијевале, рекао је Ново Вучета, технички директор овог предузећа.


Вучета је додао да се цијена гријања неће мијењати, те да ће и даље износити 1,35 КМ по метру квадратном стамбеног простора.

Он је истакао да је ремонт постројења обављен квалитетно, те да је 21. септембра почело пуњење система водом, како би се обавила хладна проба инсталација.

Према Вучетиним ријечима, набављене су довољне количине мазута за први дио сезоне, док ће остатак стизати сукцесивно у току сезоне.

"За једну сезону потрошимо близу 24.000 тона мазута. Међутим, нисмо у могућности да набавимо све то одједном, јер смјештајни капацитет у складишту то не дозвољава", рекао је Вучета.

Он је подсјетио да су завршени радови на градском вреловоду, од "Топлане" до хотела "Босне", истичући да ће тиме бити остварена велика финансијска и енергетска уштеда, односно смањен губитак топле воде за око 25 одсто.

Вучета је додао да је за сљедећу годину планирана израда вреловода уз Врбас, Булеваром војводе Степе Степановића према Кочићевом вијенцу.

У "Топлани" су задовољни степеном наплативости, истичући да је она директно везана са квалитетом и испоруком топлотне енергије, те да степен наплате износи око 86 одсто, што је задовољавајуће.

Вучета је подсјетио да је топловодна мрежа у Бањој Луци стара у просјеку 35 година и да се њом грије више од 22 000 стамбених јединица и око 1 100 пословних простора.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog