Društvo

РС промовише еко-етно туризам у Загребу

БАЊА ЛУКА - Туристичка организација Републике Српске учествоваће у Загребу на петодневном сајму под називом "Еко-етно Европа" који почиње у сриједу, 14. октобра, ради промоције одрживог руралног простора и туристичких вриједности, потврдио је вршилац дужности директора Туристичке организације РС Тихомир Љубојевић.


"С обиром да РС има огроман потенцијал у еко-етно сфери, али још нема дефинисану понуду, циљ Туристичке организације РС на сајму јесте промоција еко-етно туристичких вриједности, односно формирање еко-етно производа намијењених потенцијалним туристима", рекао је Љубојевић.

Он је нагласио да је жеља организатора да се на сајму на једном мјесту окупе бројни излагачи, те да се заједничким наступом свих учесника прикажу еколошки, аутохтони, традиционални и домаћи производи, као и пројекти о сеоском простору поједине државе или регије.

У оквиру ове сајамске манифестације у плану су и стручна предавања из области туризма, представљање земаља на главној позорници, фолклорни наступи, етно изложбе и слично, додао је Љубојевић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog