Društvo

Oдгођено именовање руководилаца у полицијским агенцијама

САРАЈЕВО - Парламентарна Комисија за одбрану и безбједност БиХ данас је Независном одбору за полицијске структуре вратила на дораду приједлог текста пословника о раду овог одбора, због чега се пролонгира именовање руководилаца у полицијским агенцијама на позицијама на којима је истекао мандат.


Предсједавајући Комисије Бранко Зрно изјавио је да је оцијењено да је приједлог пословника пун нејасноћа и нефлексибилности.

"Пословник себи узима пуно ствари које је дефинисао Закон о независним и надзорним тијелима полицијске структуре БиХ и због тога је потребно више измјена да би пословник постао радни материјал за рад Независног одбора", рекао је Зрно.

Он је објаснио да приједлог пословника о раду Независног одбора, због враћања на дораду, неће бити разматран на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ у сриједу, 14. октобра, као што је раније планирано.

"Пролонгирањем усвајања пословника пролонгира се и започињање процедура именовања у полицијским агенцијама, за које је надлежан Независни одбор", констатовао је Зрно и изразио увјерење да ће потребне измјене бити готове за десетак дана.

Према његовим ријечима, Комисија за одбрану и безбједност усвојила је данас приједлог пословника о раду Одбора за жалбе грађана, чиме су се стекли услови да се о њему у сриједу, 14. октобра изјасни Представнички дом.

Зрно је навео да је Комисија одложила изјашњавање о Приједлогу закона о контроли спољнотрговинског промета роба и услуга од стратешке важности за безбједност БиХ, јер на сједници није била присутна Душанка Мајкић, која је предлагач амандмана.

Усвајање у оба дома парламента БиХ пословника о раду Независног одбора услов је да овај одбор приступи именовањима у полицијским агенцијама, прије свега, директора Граничне полиције и замјеника директора Државне агенције за истраге и заштиту /Сипа/, којима је раније истекао мандат.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog