Svijet

У Јемену завршен обрачун са шиитима

САНА- Јеменска војска саопштила је данас да су војници "очистили" дијелове у којима су наишли на отпор шиитских побуњеника "Зеиди", недалеко од града Сада на сјеверу те државе, и да је током разних операција убијено 59 наоружаних лица.


На интернет страници јеменског Министарства одбране наводи се да је у војној операцији у граду Анаду убијено 37 шиитских побуњеника, који су из те области нападали град Саду.

У саопштењу се додаје да је пет побуњеника убијено у сукобима са војском, док су седморица страдала у покушају напада на армију у мјесту Џебел Сама.

"У мјесту Харф Суфјан у провинцији Амран војска је напала побуњеничко возило, при чему је убијено десет побуњеника", наводи се у саопштењу.

Према саопштењу, седам наставника отели су побуњеници у мјесту Ал Вакис у области Сакаин, одакле су их одвели у непознатом правцу.

Јеменске власти сматрају да "Зеиди" побуњенике подржавају оружане групе из Ирана и да покушавају да уведу облик клерикалне власти која је укинута пучем 1962. године. Побуњеници негирају обје тврдње.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog