Društvo

Загреб: Завршена истрага о убиству Пуканића и Фрањића

ЗАГРЕБ - У Жупанијском суду у Загребу завршена је једногодишња истрага против шесторице осумњичених за убиство сувласника и новинара недјељника "Национал" Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића, а судски спис ће, највјероватније, до краја ове недјеље бити упућен Канцеларији за сузбијање корпуције и организованог криминала (УСКОК).


Портпарол Суда Крешимир Девчић рекао је да крајем октобра истиче максимални законски рок у коме осумњичени могу бити у притвору без подизања оптужнице.

УСКОК, када од суда добије спис, мора да одлучи да ли ће подићи оптужницу против Роберта и Луке Матанића, Амира Мафаланија, Слободана Ђуровића, Жељка Миловановића, који је у притвору у Београду, и Бојана Гудурића за којим је расписана међународна потјерница и награда од 100.000 куна (око 14.000 евра) - преносе медији.

За исти злочин се у Београду води поступак против Миленка Кузмановића и Сретена Јоцића, који се терети да је преко свог кума Слободана Ђуровића наредио и наручио Пуканићево убиство прошле године.

Пуканић је убијен 23. октобра прошле године у центру Загреба, када је са директором маркетинга "Национала" Фрањићем улазио у своја кола. Експлозивна направа, потврдио је Боровец, није била ни испод ни у аутомобилу, већ поред њега и експодирала је кад су се Пуканић и Фрањић приближили аутомобилу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog