Republika Srpska

Почео "Добојекспо 2009"

ДОБОЈ - Тринаести међународни сајам малих и средњих предузећа, предузетништва под називом "Добојекспо 2009" данас је отворен, а учествује 167 излагача из 38 грана дјелатности.


Из Републике Српске учествују 132 излагача, 20 из Федерације БиХ, девет из Србије, четири из Хрватске и по један из Брчког и Италије, подаци су сајамске прес службе.

Сајам је отворио помоћник министра привреде, енергетике и развоја РС Милан Цвијић који је рекао да толики број излагача на добојском сајму, који се из године у годину стално повећава, указује да су мала и средња предузећа заначајни субјекти економско-привредног развоја РС, који доприносе укључењу, не само Српске, већ и цјелокупне БиХ у европске интеграционе системе.

Цвијић је истакао да је из разговора са излагачима сазнао да је сајам предходних 12 година био добро мјесто за упознавање привредника и промоције њихових производних могућности, који су резултирали склапањем уговора, тако да је "оправдао генерално покровитељство Владе РС".

"Влада ће на такво чињенично сазнање у значајној мјери рачунати код предузимања подстицајних мјера и израде развојних програма малих и средњих предузећа у РС", навео је Цвијић, који је отворио сајам.

Директор Сајма Срећко Стојаковић рекао је да су током четвородневног сајма, осим представљања производа, предвиђени сусрети привредника и пословних људи, отварање изложбе фотографија "Добојска сликовница", одржавање три округла и пет дебатних столова, те представљање три економско-привредне теме и привредних потенцијала општина Добој, Петрово и Модрича.

"Сајам `Добојекспо` уврштен је у званичне календаре сајмова РС и БиХ, као и европске сајамске асоцијације, чији је циљ представљање могућности и достигнућа малих и средњих предузећа и предузетника, те афирмација њихових производних могућности", додао је Стојаковић.

Сајам, који ће трајати до суботе, 17. октобра, одржава се у организацији Подручне привредне коморе Добој и Занатско-предузетничке коморе регије Добој, док су суорганизатори Агенција за развој малих и средњих предузећа РС и Агенција за развој малих и средњих предузећа општина Добој

Генерални покровитељ сајма је Влада РС, покровитељ је општина Добој.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog