Republika Srpska

Пале: 300.000 КМ за 320 паркинг мјеста на Јахорини

ПАЛЕ - Скупштине општине Пале донијела је на данашњој сједници одлуку о улагању око 300.000 КМ за 320 нових паркинг мјеста на Јахорини.


Предсједник Скупштине општине Мирослав Брчкало рекао је да су анализе показале да на Јахорини неодстаје простора за паркинг.

"Пошто су ове године на планини уложена значајна средства, очекује се и повећање броја туриста, па се мора повећати и број паркинг мјеста", навео је Брчкало.

Он је нагласио да су већ одређене четири нове локације на којима ће бити изграђен паркинг простор.

"Од ове године биће уведена и контрола излаза и улаза на Јахорини, са јавним надзором и наплатним рампама", рекао је Брчкало и додао да је општина преузела обавезу да обезбиједи чишћење снијега и да ће од наплатних рампи које ће бити постављене на улазу имати одређене приходе.

Он је истакао да за сада није познато колика ће бити цијена на наплатним рампама, али да ће студија која треба да буде урађена показати колико ће коштати улазне карте за дан, седмицу или мјесец.

Брчкало је напоменуо да у првој години општина Пале неће моћи да врати уложена средства, али ће у будућем периоду сигурно имати финансијске користи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog