Republika Srpska

Сутра се разматра финансијско пословање ПИО

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске разматраће на сутрашњој сједници Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пензијском резервном фонду РС, као и Информацију о финансијском пословању Фонда ПИО за прво полугодиште ове године.


Планирано је и разматрање Информације о развојним пројектима "Електропривреде РС", као и Информације о постојећим капацитетима и изградњи нове гасне инфраструктуре у РС - саопштено је из Генералног секретаријата Владе.

На предложеном дневном реду је, између осталог, и разматрање Приједлога закона о здравственој заштити, Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о пољопривредном земљишту, Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о обезбјеђивању и усмјеравању средстава за подстицање развоја пољопривреде и села.

Влада ће разматрати и Приједлог одлуке о емисији обвезница РС за измирење обавеза по основу материјалне и нематеријалне штете настале у периоду ратних дејстава.

На дневном реду је и разматрање приједлога одлуке о давању сагласности на одлуку о утврђивању квота радних дозвола за запошљавање страних држављана и лица без држављанстава у РС за наредну годину.

Влада ће разматрати и приједлоге одлука о давању сагласности на план утрошка средстава од два милиона КМ Министарству рада и борачко инвалидске заштите, као и реалокацији средстава за више установа и министарстава.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog